Bolu Yemek Kültürünün Merkezi Mengen
O gün bugündür sürüyor. Yol kenarındaki lokantalardan birini gözümüze kestirip içeri giriyoruz. Önden bir bulgur çorbası istiyoruz, peşinden güzel bir et yemeği. Aslında Mengen'e şaşırıyoruz, dağınık ve biraz da tozlu... Ama yemekler güzeldi. Karadeniz'e keyifli girmeli; yemeğin üzerine bir kahve söylüyoruz, yanında garsonun ikram ettiği nane likörü. Mengen'de bugüne kadar adını bile duymadığınız birçok yemekle tanışmak mümkün. Kabaklı gözleme, cantıklı pide, Acısu bazlaması, kaldirik dolması ve daha birçoğu.
E-5 karayolunu da geride bıraktığımıza göre artık karadeniz sahillerine varmak üzereyiz. Adeta yeşillikler arasındayız ve bir çay bizi takip ediyor. Dorukan tünelinden geçiyoruz. Ama biz Yedi Göller'e daha çok zaman ayırmalı diye düşünüyor ve Yedigöller için haftasonu gezisi planlayıp devam ediyoruz. Çevresinde çok sayıda göl ve gölet var. Bu sulak alanlar yaban ördeği ile avcıların ilgisini çekiyor. Çok sayıda kuş türü de çevresinde barınıyor. İlçe merkezine 6 km mesafedeki Ağalar Gölü piknik alanı. Bölükören Köyündeki Dipsiz göl ile Şirinyazı göleti de mesireleri. İlçe arazisi o kadar ferah ki oksijenin gerçekte nasıl solunduğunu burada anlıyorsunuz çünkü ilçe arazisinin %85'ini ormanlar oluşturuyor. Burası Türkiye'nin en nadide yerlerinden birisi olmayacak da başka neresi olacak değil mi ?
Yorumlar
Yorum Gönder